Искам да прекратя дейност, ликвидирам ЕООД, на което съм упълномощено лице. Искам сама да внеса документи в ТК. Имам спешна нужда от форлаге на Покана до кредитори (неработещо ЕООД). Благодаря предварително. Ще внеса едновременно Б6 и Г1
Имам: 1.Решение на ОС за прекратяване дейносста, назначаване ликвидатори определяне срок за ликводация;2.Удедомление по чл.5, ал.8 от КОС;3. Уведомление по чл.77, ал1 за откриване процедура по прекратяване юридическо лице в НОИ; 4.ГФО за 2007, 2008, 2009 и 2010 г.г.;5.Решения на 2007, 2008, 2009 и 2010 г.г. на ОС за приемане на съответния ГФО;6. Декларация за истинността на заявените данни; Заявление Б6; Заявление Г1. необходимо ми е форлаге за Покана до кредиторите, да внеса съответните такси. Какво друго ми трябва? може би нотариално заверено съгласие с образец на подпис на ликвидатора и какво още?
Поканата е свободен текст - нещо кратко от рода на "Поканват се кредиторите на дружеството да предявят вземанията си в шест месечен срок от датата на публикуване на тази покана в търговски регистър.
Уведомлението по чл. 77 е по ДОПК и с еподава в НАП - трябва да е подадено преди подаване на Б6 и самото уведомление се прилага към заявлението.
Уведомление по чл. 20 от ДОПК няма нищо общо с ликвидацията на фирмата.
Необходимо ви е решение на едноличния собственик за обявяване на ликвидация и избор на ликвидатор, спесимен и съгласие на ликвидатора да бъде избран за такъв - нот. заверени. Уточнете си кой и при какви обстоятелства може да бъде заявител и приносител на документите. По принцип пълномощник трудно може да бъде заявител, освен ако не е адвокат.
В момента също съм пълномощник на ООД - в процедура по ликвидация, не съм обявявала нищо в ДВ, по-скоро си мисля, че е необходимо. Това, което направих, е, след като вписаха прекратяването и обявяването на ликвидацията, съответно и поканата до кредиторите, с разпечатка от ТР отидох в НОИ - заявление чл. 5, ал. 10 КСО - за назначаване на финансова ревизия. Други инстанции дали се уведомяват не съм сигурна.
В държавен вестник нищо не се публикува. Всичко в търговския регистър. Осве НАП и НОИ не се уведомява друга институция. Това с държавен вестник беше преди да има търговски регистър - там се обявяваше поканата до кредиторите.
Благодаря Ви много. Аз подадох Б6 и Г1 и ми казаха да чакам 1 месец и малко повече за резултат дали всичко е както трябва. След 6 -7 месеца ще трябва да подам А4 за заличаване на дружеството, нали? За неработила фирма, необходимомо ли е да се прави начален баланс и отчет след ликводацията към прекратяване д-вото и и доклад поясняващ го, чл.270 ТЗ? Трябва ми форлаге за: 1. решение за освобождаване мна ликводатора от отговорност и 2. Решение за разпределение на имуществото на д-вото. Не зная друго трябва ли с А4. Благодаря предварително. ЕООД-то не е работило нито ден.
Неразделна част от заявлението за заличаване е заключителния баланс - има си форма на сайта на НСИ за баланс на фирми в ликвидация. Доклада на ликвидатора също е неразделна част от заявлението за заличаване. Всички тези решения са свободен текст. То всъщност всичко може да стане с едно решение. Не ви трябва някаква мостра. Напишете си го по най-нормалния начин. Нещо от рода на: Днес,.... като излушах доклада на ликвидатора взех следните решения:
1. Освобождавам ликвидатора от отговорност. 2. Разпределям имушеството по следния начин: (тук описвате какво да с еправи с имушеството, след като не е работили, то вероятно има само един капитал в баланса и той трябва д абъде изплатен на собственика) 3. Вземам решение за заличаване на дружеството.
Сега виждам, че имате уведомление по чл. 5 от КСО. Трябва ви и удостовение, че нямате задължение да предавате ведомости за заплзти. Това също е докумнет задължеителен при заличаване на фирмата.
Здравейте! Сега съм на последния етап заличаване на ЕООД-то. Какво се пише в: 4.Протокол за приемане на: а) баланса;11.09.2011г. б)пояснителния доклад към баланса; 11.09.2011г в) годишния отчет на ликвидатора към 10.09.2011.г; 11.09.2011г. Благодаря Ви предварително
За доклада към баланса: то ясно си е казано "пояснителен", т.е. дават се пояснения към баланса. В протокола з априемане на баланса се пише, че съдружниците приемат баланса. В отчета на ликвидатора се пише каво е свършил ликвидатора.